Mot nya mål

Mot nya mål
Mot nya mål!

måndag 5 augusti 2019

Sjunde versionen av vår Vialundsguide


Rutiner och struktur är en av de viktigaste grunderna för en verksamhet där fokus ligger på eleverna och skolutveckling. Inför läsåret 2019/2020 släpper vi nu kollegiets sjunde guide, Vialundsguiden.
Här kommer inledningen och några urklipp, nedan finns länk till guiden i sin helhet:


På Vialundskolan är kunskap i fokus.

En skolas främsta tillgång är dess elever och personal. 
I undervisningssituationen är det lärarna som står eleverna 
närmast. För att eleverna ska få maximal utdelning i sitt kunskapsinhämtande ska fokus ligga på utveckling av undervisningen och elevernas delaktighet i sitt eget lärande.

Vid terminsstart läsåret 2013/2014 sjösattes den första Vialundsguiden och det här är den sjunde versionen i ordningen. Syftet är bibehålla gemensamma riktlinjer, god struktur och tydlighet för personalgruppen då det kommer till att arbeta mot skolans viktigaste mål – att alla elever ska ligga i sin personliga framkant.

Vialundsguiden ska ses som en handledning vilken utifrån resultat och behov förändras över tid. Den utger sig inte för att bestämma undervisningsmetoder, stoffurval eller dylikt, utan ger en grund för gemensamma rutiner i skolsituationen. Forskningen är enig om att gemensamma mål, vilka alla arbetar mot och förhåller sig till, är ett framgångskoncept.

Vialundsguiden är en viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet och arbetas fram läsårsvis av personalstyrkan, genom kontinuerliga utvärderingar och analyser av resultat och trivselenkäter. Elevintervjuer och kollegiala besök är ytterligare underlag som färgar innehållet. 
Guiden delges personalen vid läsårsstart. Vialundsguiden kompletterar skolans verksamhetsplan där mål tydliggörs inför varje nytt läsår.

Länk till nypublicerade guiden i sin helhet: 

Vialundsguiden 2019-2020



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar