Mot nya mål

Mot nya mål
Mot nya mål!

tisdag 30 juli 2019

Pedagogernas mall för utveckling av undervisningen

På vår skola finns ett kollegium som i allra högsta grad har både kompetens, utbildning, erfarenhet och förmåga att tillsammans utveckla undervisningen. Vi behöver inte köpa in någon digital lärplattform eller observationsschema då arbetet självklart ska utgå från vår verksamhet och vår analys.

Som en del av det systematiska kvalitetsarbetet arbetar vi fram en mall för de områden vi behöver studera, prioritera och utveckla på vår skola. I vår Vialundsguide som är skolans stöd i arbetet med rutiner och struktur beskriver vi arbetet på följande sätt:



             Kollegor

Ett av de bästa system som finns för skolutveckling är så kallad kollegial handledning. Varför ska man hämta in ”experter” utifrån när de bästa pedagogerna finns på skolan? Utifrån skolans systematiska kvalitetsarbete och då främst läsårsutvärderingen i juni har mallen Kollegialt besök – uppföljning arbetats fram. Denna nyttjas av alla på skolan vid så kallade lektionsbesök.
Under läsåret plockas konferenstid bort vid ett tillfälle för att alla pedagoger motsvarande tid genomför minst ett kollegialt besök och uppföljande samtal med kollega. Alla pedagoger ska få besök och besökas enligt planering som görs upp vid AL de första skolveckorna.

      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar