Mot nya mål

Mot nya mål
Mot nya mål!

tisdag 24 juli 2012

Pimpa Kumla kommun!

I höst ska vi ha tema demokrati på Vialundskolan. Under perioden ska vi besöka vår riksdag och inför eller efter det besöket finns ju perfekt material att finna/hämta, rundvandring i Riksdagen via nätet, på nätet:  http://rundvandring.riksdagen.se/  Som förberedelse, repetition, genomgång för de som eventuellt inte kan följa med på resan osv.

Detta måste ju Kumla kommun SJÄLVKLART apa efter, härma är bra!


Jag föreslår att elever på Vialundskolan, kanske grymma klass 9c, ordnar med en nätrundvandring då det kommer till Kumla kommun. Kanske även detta med kunskapsspel på kommunens hemsida kan vara något för att anpassa informationen till allas nivå(vuxnas och barns). Jag tänker att det där att pimpa upp Kumla kommuns hemsida och då hur kommunen styrs för att få till en mer barn och ungdomsanpassad sida säkert går att kombinera med PIM 5. I speedforbildande twitter så diskuterade vi just PIM igår och behovet av att gör det lite mer HOT.

Den 17 september är alla nior på Vialundskolan varmt välkomnade till kommunfullmäktige i Kumla, måntro får vi intervjua, fotografera, dokumentera osv lite då?

Demokrati kräver information för alla på alla nivåer och där kan krativitetseliten, våra barn och ungdomar, tillföra mycket. Släpp in oss på hemsidan, så kan vi bli bäst i Sverige på att erbjuda alla kommuninnevånare och övriga, lärande och kunskap om hur en kommun fungerar och styrs! Demokrati i sin renaste form! 

Erica :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar