Mot nya mål

Mot nya mål
Mot nya mål!

onsdag 11 januari 2012

CV


Idag var alla närvarande elever i klass 8c på Vialundskolan igång med att fixa sina CV.

CV som ska användas då de söker plats för arbetslivsstudier, och förhoppningsvis under en vecka ägnar sig åt lärande på hög nivå ute i verkliga livet. Karriärspaning eller studie av vad som komma skall, kalla det vad man vill, men meningsfullt är det!

Kanontrevligt bemötande från USÖ i Örebro då elever ringde dit för att höra var de ska skicka sin förfrågan om prao(förlåt att jag använder det ordet studie och yrkesvägledare där ute men då vet vi vad vi pratar om)!


Skönt att bli medveten om att man inte kan sin adress tillfullo för då kan man förändra läget och se till att man får full koll på mobilnummer, personnummer, postnummer osv.


Vad är då meriter när man går i årskurs 8?


Jo, en hel del konstaterade vi. Språkkunskaper, datakunskaper, dataspelsvana, vinnare i novelltävling, scoutledare, vinster i hästtävlingar, tidigare arbetslivsstudier, Brysselresa - resvana, elevrådsordförande, nominerad med sin klass till att bli Örebro läns skolenterprenörer, anordnat manifestion Earth Hour, tillverkat spel till barn i Uganda osv. Gott när fokus ligger på vad vi kan vilka meriter vi har och inte vad vi inte kan!


Erica : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar