Mot nya mål

Mot nya mål
Mot nya mål!

onsdag 13 april 2011

Samhällets stridspiloter!

Stridspiloter och Hardemo förskolepersonal!

"Sällan har så många haft så få att tacka för så mycket"
(Churchill)

Det handlar om stridspiloterna som försvarade Storbritannien under andra världskriget men passar lika perfekt in på personalen på Hardemo förskola (och säkert på många andra förskolor runt omkring i vårt avlånga land). Dessa hjältar och hjältinnor som är så få(om man ser till mängden barn som passerar genom deras verksamhet och färre lär de väl bli om Kumla kommun fortsätter köra "sin linje") och som uträttar så mycket.

Förskolepersonalen tillbringar mer vaken tid med våra barn än vi föräldrar själva gör och kul har de dessutom på ett helt makalöst ostressat sätt. Min son kommer tack vare sin vistelse i deras verksamhet hem och sjunger nya sånger han lärt sig, berättar nya sagor han hört och leker nya lekar som tar hans utvecklingen till nya nivåer. Inte nog med det, sedan fixar förskolepersonalen detta med potttillvänjning och nappavvänjning galant medan vi , då vi ser utvecklingen inom samma områden på hemmaplan, ser det som mycket troligt att han står i sitt tonårsrum med tutten i munnen och klämmer kabel bakom bokhyllan.

På förskolan där får minsann krativiteten flöda och det är inte tal om ett tematiskt arbetssätt eftersom de ännu inte förstört barnen med att dela upp kunskapsinhämtningen och livet ämnesvis.

Man använder inte det krångliga ordet entreprenöriellt lärande om sitt pedagiska förhållningssätt, vilket inte är ett dugg förvånade, för varför sätta ett nytt ord på ett förhållningssätt som man haft långt innan resten av skolsystemet fattat att det är grejen.

Riktigt coolt av förskolan i Hardemo att ändå låta mig och kollegan Jens och berätta om Entreprenöriellt lärande och internationalisering sett ur vårt perspektiv, för ärligt talat så var det vi som lärde oss mest.

* * * Man lär så länge man lever! * * * Erica: )

1 kommentar:

  1. Himla roligt att ni kom Erica,och såklart jättekul att se dig skriva så gott om förskolan i Hardemo!

    Må så gott!

    Håkan

    SvaraRadera