Mot nya mål

Mot nya mål
Mot nya mål!

onsdag 23 februari 2011

Blessing!

Blessing!
Det här är 11 månader gamla Blessing som föddes med sex fingrar på varje hand och sex tår på en fot. Hon opererades i oktober och såren har nu läkt perfekt och istället för att leva ett liv som utfryst och handikappad så har Blessing fått möjligheten att leva ett normalt liv.
Jag är otroligt glad att klass 7c på Vialundskolan fick möjligheten/förmånen att vara med och göra skillnad då de hösten 2010 tillverkade kunskapsspel till de barn som skulle opereras i projekt Smiles(Able Child Africa) i Uganda. Empati är något av det viktigaste vi kan ge våra barn och ungdomar möjlighet att känna/lära sig och sällan har jag som lärare fått så givna exempel att utgå ifrån som i detta projekt.
Sällan under ett liv är man så benägen att rädda världen som när man är barn eller tonåring och den drivkraften bör vi ta tillvara! Vår globaliserade värld ger oss möjlighet att delta på den internationella arenan och bedriva verkliga projekt som gör skillnad och det vore straffbart att tacka nej till ett sådant erbjudande.
Tack för ett gott samarbete NAbygg i Hallsberg och BIMO i Åbytorp!!!
(Mer bilder av speltillverkning mm på: http://www.vias35or.blogspot.com/)
Erica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar